Първи медали за сезон 2016/2017г.

Девойките до 16 години на ХК „Сливница“ донесоха първите медали за спортно-състезателната 2016/2017 година. Възпитаничките на Любомира Радоева спечелиха бронза на турнира за Купа България състоял се в гр. Хасково  през изминалата събота и неделя с участието на шест от най-добрите отбора. Нашите момичета се представиха чудесно и само малшансът им попречи да постигнат по челни позиции. В предварителната група хандбалистките ни  претърпяха загуба  с 11:17 от носителя на Купа България ХК „Бъки“ /Габрово/ и направиха равен мач

с домакина ХК „Хасково“. По-добрата  голова разлика ни изпрати на втора позиция в групата. На полуфинала срещнахме първенеца от другата предварителна група – отбора на Панагюрище. В началото на срещата момичетата ни тръгнаха плахо, което позволи на  съперника да дръпне в резултата. Второто полувреме сливничанки се съвзеха, но не им стигнаха сили и  време да обърнат мача, който завърши 21:18 в полза на панагюрки.

В борбата за третото място  отборът на Сливница се срещна с отбора на ХК „Етър“ /В.Търново/, където момичетата на Любомира Радоева победиха категорично с резултат 22 :12.

Освен бронза имаме и три индивидуални награди – Теодора Николова бе определена за най-добър защитник на турнира, а  Анита Костадинова и Катерина Иванова влязоха в идеалната седмица на Купа България.

Състав на ХК „Ники Спорт“:  Теодора Николова, Светлана Нацева, Анита Костадинова, Марияна Лилова, Габриела Върбанова, Изабел Свиленова, Катерина Иванова, Силвия Бондова, Лора Петрова, Лия Иванова, Симона Петрова, Габриела Ангелова, Ели Кюрова.
Треньор на отбора: Любомира Радоева

 

Подобни публикации

Няма коментари

Отговори

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.