За нас

Председател на Хандбален Клуб „Сливница“ е Николай Кирилов. През 2015г. със съдействието на Община Сливница и дарители от Сливница, клуба започва да играе в „А“ РХГ жени.

ХК „Сливница“ се ръководи от управителен съвет в състав: Николай Кирилов (председател); Михаил Грозданов Ива Лилова .

Основните цели на клуба са развитието на спорта ХАНДБАЛ в Сливница и привличането на повече деца да се занимават със спорт, набирането и създаването на мъжки и женски отбори в различни възрасти, като се започне от най-малките. Участие на международни форуми в различните възрасти.
За първи път в историята на града, спортът ни ще бъде представян на най-високо равнище, а именно в „А“ група жени. Да си пожелаем успех и късмет сред най-добрите.

Мариела Иванова (треньор по хандбал)

Мариела Иванова (треньор по хандбал)

Треньор на клуба е  Мариела Иванова.
Родена е през 1970г. в гр. Сливница. С хандбал се занимава от 1982г., когато започва да тренира в родния си град при треньора Станимир Кирилов.

През 1983г. е приета в спортното училище в гр. Ловеч, където завършва средното си образование. През годините 1983-1989 участва във всички формации на „Осъм“ и „Младост“-Ловеч, от момичета до жени „А“ група.

От 1989г. се занимава с треньорска дейност в ХК „Сливнишки герой“ – гр. Сливница.

Завършва НСА „Васил Левски“ през 2004г., специалност „Хандбал“ и „Учител по ФВС“. Тренира деца над 7-годишна възраст и женския отбор на Сливница.